Mit standard tema hedder: "Forskellige øltyper fra forskellige lande"

Temaet er valgt ud fra den betragtning, at almindelige mennesker uden det store kendskab til øl, skal have en god oplevelse, og en god aften, hvor hovedparten af de øl der smages er nogle man kan lide, og man ikke har smagt før.
Desuden forsøger jeg at skaffe øl fra forskellige lande, således at man både får kendskab til øltypen, men også øl fra forskelllige lande.

Et program kan bestå af flere øl fra samme land, og sågar fra samme bryggeri - alt efter hvilke øl der er tilgængelig på markedet. Det kunne f.eks tænkes at der lige er udkommet en ny spændende øl fra et dansk bryggeri, og jeg allerede har indkøbt en anden øltype fra det samme bryggeri.

Foto3
Foto 1. Program med 6 forskellige øl fra 3 forskellige lande.

Fra venstre en Maisels Weisse hvedeøl fra Tyskland, en økologisk Brown Ale fra Braunstein i Køge, en Carribean rumstout fra Hornbeer i Kirke Hyllinge, en Trappistes Rochefort fra Belgien, en Barley Wine fra Djævlebryg og helt til højre ses en Honey Badger fra det nye danske bryggeri Stronzo på hele 16% alc.

Foto4
Foto 2. Program med 8 forskellige øl fra 6 forskellige lande.

Fra venstre en Weihenstephaner hvedeøl fra Tyskland, Strong Suffolk ale med wiskey smag fra England, Dryhop fra Hornbeer i Kirke Hyllinge, Torpedo IPA fra USA, Esrum Kloster fra Skands i Brøndby, Imperial Stout fra Midtfyn, Barley wine fra Nils Oscar i Sverige, og til sidst en Chimay strong belgisk ale.

Det kunne også være 8 forskellige øl fra 8 lande:
  1. Hvedeøl fra Belgien
  2. Brown ale fra Danmark
  3. Chokolade stout fra England
  4. Bock fra Østrig
  5. Frugtøl fra Belgien
  6. Schwarzbier fra Tyskland
  7. Barley Wine fra USA
  8. IPA fra Skotland

Andre temaer:
  • Øl fra danske mikrobryggerier
  • Kun udenlandske øl
  • Øl med utraditionelle ingredienser eller smag, såsom O’Hanlon’s Port stout med portvin, eller øl lagret på whiskey fade
  • Foredrag på engelsk





├ślsmagning