Følg med på

Øltemaer

Smagfulde øloplevelser, der vækker sanserne

Når jeg vælger øl til mine ølsmagninger, er der en række ting, jeg tager højde for. Jeg sigter efter at aktivere alle sanser, så I får en oplevelse, der rykker. Øltemaerne her på siden er et udpluk af de øl, jeg kan tage med til en ølsmagning. Jeg sammensætter også aftenens program, så der bliver lidt for enhver smag, og så der også er mulighed for at smage på noget, I ikke har smagt før. I vil derfor kunne se et mix af nedenstående øl, og det første øltema kunne være et eksempel på en sammensætning, jeg ville tage med ud.

Temaer

Øltema 1

Her ses en sammensætning af øl, der præsenterer den alsidige smagsoplevelse fra lys til mørk, fra svage til stærke øl. Her får I den bredeste udvalg af øl valgt ud fra kvalitet fra både Danmark og andre lande. Her fx en tysk hvedeøl, danske mikro-bryggerier, samt trappistøl fra Belgien og Holland. Dette kunne være et eksempel på, hvilke øl jeg tager med ud til en ølsmagning.

Øltema 2

Denne opstilling er vist for at fremhæve de meget stærke øltyper. Her er det bl.a. en double IPA fra Midtfyn Bryhus på 9,2%, en belgisk Quadrupel øltype Gouden Carolus på 11%, samt en dessertøl fra Holbæk Bryghus på hele 14%. Dette øltema er ikke en sammensætning af øl, jeg normalt vil tage med til en ølsmagning, da de er meget stærke i procenterne, men man vil sagtens kunne opleve en enkelt eller to i løbet af en aften.

Øltema 3

Her er vist 6 humlede øltyper, alle indenfor IPA-klassen. En IPA indeholder meget mere humle end almindelige ales og er derfor typisk meget bitre (humlede) i smagen. Programmet er ikke et typisk program, da det udelukkende indeholder IPA’er. Når jeg sammensætter et program, går jeg efter noget mere bredt, men man vil sagtens kunne komme til at smage en eller flere øl fra dette tema til en af mine ølsmagninger.

Øltema 4

I dag eksperimenter de danske mikrobryggerier med mange tilsætningsstoffer og smagsnuancer for at lancere en stor bredde i smagsoplevelsen og for at prøve grænser. Her en øl lavet på spelt, øl lagret på brugte whiskey eller romfade. Øl tilsat ægte kaffe, chokolade eller krydderier som citronmelisse, stjerneanis, rosmarin, lavendel, enebær mm. Jeg tager gerne noget lignende med til en ølsmagning for at udfordre smagsløg og komme med noget lidt mere atypisk, man ikke lige har prøvet før – og måske give inspiration til en ny yndlingsøl.

“As a board member of the Beer Club, we contacted Lex for different beer tasting events. Lex was not only a very charismatic speaker but also incredibly knowledgeable, making the evening engaging and informative, with deep insights into the world of beers. The selection of beers was very enjoyable, showcasing a diverse range of high-quality brews. I highly recommend Lex sessions to fellow beer enthusiasts. It’s a fantastic experience filled with expertise, passion, and top-notch brews.”
Irantzu Sábada

Vidste du at:

Skikken med at klinke glassene mod hinanden, når vi skåler stammer fra vikingerne.

Ølhornene skulle klinkes så hårdt, at det skvulpede over, så der derved kom lidt øl fra det ene krus til det andet. Dersom en mand viste dig denne tillid, kunne du være sikker på, at øllet ikke var forgiftet.
Kilde:www.ølogfolk.dk