Følg med på

Om mig

En livslang kærlighed til øllets verden

Mit navn er Lex Telvig, og jeg er manden bag Telvig Ølsmagning. Lad mig tage jer med på en rejse gennem øllets forunderlige verden, en passion, der har fulgt mig hele livet. Alt startede, da jeg som 12-årig begyndte at samle på øletiketter, fascineret af de skjulte historier bag hver enkelt flaske. Min interesse voksede, og snart begyndte jeg at samle på fyldte danske ølflasker. På et tidspunkt stod jeg med en imponerende samling på 3.000 forskellige danske øl, hver eneste en fyldt med smagsoplevelser og historie.

I 2004 tog min passion mig til DM i ølsmagning, hvor vores hold imponerede alle ved at gætte hele 20 øl korrekt ud af 24. Det var øjeblikket, der bekræftede min kærlighed til øllets kunst og kompleksitet.

Min rejse som ølentusiast fortsatte, og da Danske Ølentusiaster blev dannet i 1998, var jeg med til at forme ølkulturen i Danmark. Jeg stod for teknikken på diverse ølfestivaler og delte min viden og entusiasme med tusindvis af mennesker gennem en længere årrække med stor glæde og passion.

Udforsk øllets mangfoldighed med en lærerig og hyggelig smagning

Denne passion fører mig nu ud i landet, hvor jeg nu holder lærerige og sjove foredrag om ølsmagning. Min alsidige viden om øl, dets historie og anvendelse er noget, jeg elsker at dele ud af.  Jeg elsker at komme ud og udfordre folk i nye smagssammensætninger og måder, man kan opleve øl på og derigennem ikke bare skabe en mindeværdig, sjov aften, men også give inspiration og råd til, hvordan I kan tage den nye viden med jer videre og bruge den næste gang, I står i supermarkedet og skal vælge en øl til en aften i sofaen eller til middagsselskabet.

I fællesskab udforsker vi øllets mangfoldighed og skaber nye, spændende smagsoplevelser. Jeg ser frem til at dele min passion med jer og dit selskab. Uanset om det er til jeres næste polterabend, firmaarrangement, hyggeaftens i boligforeningen – eller måske noget helt fjerde, så står jeg klar til at skabe en sjov og lærerig oplevelse.

Vidste du at:

En barley wine er en øl med en alkoholstyrke på mellem 8-14%, og har intet med vin at gøre. Selvom der ingen druer er involveret, er navnet et hentydning til, hvordan urten skabt af byggen udvikler sig og ældes som vin.